ျပည္သိမ္း၊ ေမာင္တာ
ျမ၀တီ နယ္စပ္ကုန္သြယ္ေရးလမ္းေၾကာင္းမွ ေမွာင္ခိုတင္သြင္းလာသည့္ ထိုင္းႏိုင္ငံထုတ္ ဘီယာခ်မ္း
ဒါဇင္တစ္ေသာင္းေက်ာ္ ဖမ္းမိေၾကာင္း ျမ၀တီ နယ္စပ္ကုန္သြယ္ဦးစီးဌာနမွ သတင္းရရွိသည္။
“ဘီယာခ်မ္းက ဟိုဘက္မွာဆို ဆယ္ဘတ္ပဲရွိေတာ့ ေစ်းသက္သာလို႔ သြင္းၾကတာေပါ့။ က်ပ္ေငြနဲ႔ဆို
သံုးရာ၀န္းက်င္ပဲရွိတယ္” ဟု ျမ၀တီ လမ္းေၾကာင္းမွ တရားမ၀င္ ကုန္သြယ္မႈ တားဆီးေရးအဖဲြ႕
ေခါင္းေဆာင္ ဦးသိန္း၀င္း က ဆုိသည္။
အဆိုပါဘီယာကို စူပါမားကက္မ်ား၊ ေစ်း၀ယ္စင္တာမ်ားတြင္ တစ္ဘူးလွ်င္ က်ပ္ေငြ ၆၀၀ ၀န္းက်င္ရွိေၾကာင္း
သိရသည္။
စီးပြားေရးႏွင့္ ကူးသန္းေရာင္း၀ယ္ေရး ၀န္ႀကီးဌာနအေနျဖင့္ ယေန႔ထိ ျပည္ပမွ အရက္၊ ဘီယာမ်ားကို
တရား၀င္လိုင္စင္ ထုတ္ေပးထားျခင္း မရွိေၾကာင္း နယ္စပ္ကုန္သြယ္ေရးဦးစီးဌာန လက္ေထာက္ၫႊန္မွဴး
တစ္ဦးက ရွင္းျပသည္။
အရက္၊ ဘီယာမ်ားအပါအ၀င္ အစားေသာက္ အေဖ်ာ္ယမကာမ်ား တင္သြင္းပါက (FDA)အစားအေသာက္ႏွင့္
ေဆး၀ါး ကြပ္ကဲမႈအဖဲြ႕ ေထာက္ခံခ်က္ပါမွ လိုင္စင္ထုတ္ေပးျခင္းျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။
“ေရွာ့ပင္းေမာေတြ ေစ်း၀ယ္စင္တာေတြလည္း ဒီတရားမ၀င္ကုန္စည္နဲ႔ ပတ္သက္ၿပီး စစ္သင့္တယ္။
ဒီဆိုင္ႀကီးေတြမွာဆို ဘီယာ၊ အရက္ေတြ ေပၚတင္ပဲေရာင္းေနတာ” ဟု သြင္းကုန္လုပ္ငန္းရွင္တစ္ဦးက
ဆိုသည္။
အရက္ဘီယာႏွင့္ ၀ိုင္အမ်ဳိးမ်ဳိးကို ျပည္ပမွ တင္သြင္းပါက တရား၀င္ဆိုလွ်င္ ကုန္သြယ္လုပ္ငန္းခြန္
၅၀ ရာခိုင္ႏႈန္း ေပးေဆာင္ရန္ ဘ႑ာေရးႏွင့္ အခြန္၀န္ႀကီးဌာနက အမိန္႔ေၾကာ္ျငာစာအမွတ္ ၁၁၆/၂၀၁၂
တြင္ ထုတ္ျပန္ ထားသည္။
“အရက္၊ ဘီယာအပါအ၀င္အခ်ဳိ႕ပစၥည္းေတြ လိုင္စင္ေပးဖို႔ေတာ့ ေဆြးေႏြးေနတယ္” ဟု ဦးသိန္း၀င္းက
ဆုိသည္။
တရားမ၀င္ကုန္သြယ္ေရးအား ပိုမိုတားဆီးႏိုင္ရန္အတြက္ ပင္လယ္ေရေၾကာင္းမွ စက္သံုးဆီမ်ား
တရားမ၀င္ ကုန္သြယ္ေနသည္ဟု သတင္းမ်ားထြက္ေပၚလာၿပီးေနာက္ ေလေၾကာင္းႏွင့္ ပင္လယ္ေရေၾကာင္း
မ်ားမွ တရားမ၀င္ ကုန္သြယ္မႈမ်ားအား ေရႊ႕လ်ားစစ္ေဆးေရးအဖဲြ႕က တုိးခ်ဲ႕စစ္ေဆးအေရးယူသြားေတာ့မည္ျဖစ္ေၾကာင္း
စီးပြား/ကူးသန္း ျပည္ေထာင္စု၀န္ႀကီး ဦး၀င္းျမင့္က ယခုအပတ္အတြင္း က ေျပာၾကားသြားသည္။
လက္ရွိ ျမ၀တီကုန္သြယ္ေရးတြင္ ေမွာင္ခိုတားဆီးေရး ေဆာင္ရြက္ၿပီးေနာက္ ၂၀၁၂ ဒီဇင္ဘာလအတြင္း
ကုန္သြယ္မႈပမာဏမွာ ကန္ေဒၚလာ ၃၉ သန္းေက်ာ္ ရရွိသည္။ ယင္းပမာဏမွာ ယခင္ႏွစ္မ်ားႏွင့္ ႏႈိင္းယွဥ္လွ်င္
ကန္ေဒၚလာသန္း ၂၀ ၀န္းက်င္ ျမင့္တက္လာေၾကာင္း နယ္စပ္ကုန္သြယ္ေရး ဦးစီးဌာနမွၫႊန္မွဴးမ်ားက
ဆုိသည္။
7Day News Journal
ရန္ကုန္၊ ဇန္န၀ါရီ - ၂၀
အတဲြ (၁၁)၊ အမွတ္(၄၆)
ရန္ကုန္၊ ဇန္န၀ါရီ - ၂၀
အတဲြ (၁၁)၊ အမွတ္(၄၆)
No comments:
Post a Comment