၂။ ငါးႏွင့္ အိုမီဂါ- ၃
မျပည့္ဝဆီျဖစ္တဲ့ အိုမီဂါ- ၃ အဆီေတြက ဆံပင္နဲ႔ အေရျပားကို က်န္းမာ သန္စြမ္းေစပါတယ္။ အိုမီဂါ- ၃ အဆီကို ဆယ္လ္မြန္ငါး၊ ဆာဒင္းငါး စတဲ့ ငါးေတြနဲ႔ သစ္ၾကားသီး၊ မိေက်ာင္းကြမ္းဖတ္နဲ႔ ပဲပိစပ္ေတြကေန မ်ားစြာ ရရွိႏိုင္ပါတယ္။
၃။ အမဲသား၊ ကမာေကာင္ႏွင့္ အေစ့အဆန္
အမဲသားနဲ႔ ကမာေကာင္ေတြမွာ ဇင့္ဓာတ္ ႂကြယ္ဝစြာ ပါဝင္ပါတယ္။ ခႏၶာကုိယ္မွာ ဇင့္ဓာတ္ခ်ဳိ႕တဲ့ပါက ဆံပင္ ကၽြတ္ေစပါတယ္။ အေစ့အဆန္ေတြျဖစ္တဲ့ ဗာဒံေစ့၊ သစ္ၾကားသီးေတြကေနလည္း ဇင့္ဓာတ္ကို ရရွိႏုိင္ပါတယ္။ ေထာပတ္သီးနဲ႔ သံလြင္ဆီမွာ ဗီတာမင္အီးေတြ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ဆံသားကို က်န္းမာ သန္စြမ္းေစပါတယ္။
၄။ အစိမ္းရင့္ေရာင္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္
အစိမ္းရင့္ေရာင္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြျဖစ္တဲ့ ဟင္းႏုနယ္ရြက္၊ ပန္းေဂၚဖီစိမ္း၊ ေဂၚဖီထုပ္ စတာေတြမွာ သံဓာတ္၊ ဗီတာမင္ေအနဲ႔ ဗီတာမင္စီဓာတ္ေတြ မ်ားစြာ ပါဝင္ပါတယ္။ ဗီတာမင္ေအနဲ႔ စီက ဆံပင္ရဲ႕ အရင္းမွာရွိတဲ့ ေမြးညင္းအိတ္ေလးေတြကေန အဆီေတြကို ထုတ္လုပ္ေပးၿပီး ဆံသားႏူးညံ့ ေပ်ာ့ေပ်ာင္းေစတဲ့ ကြန္ဒီရွင္နာအျဖစ္ လုပ္ေဆာင္ေပးပါတယ္။
အလင္း (ေဆးဝါး)
Shared from: http://
No comments:
Post a Comment